Middenin de coronapandemie, net een jaar gescheiden, was ik voor het eerste getuige geweest van een gevecht tussen twee reigers. Twee grote vogels, die met veel lawaai door het geklap van hun vleugels, aan het vechten waren om hun plek aan het water had indruk gemaakt. Toen ik steeds vaker deze statige vogel tegenkwam besloot ik de spirituele betekenis van het dier op te zoeken.  

Ik las dat de reiger zijn intuïtie gebruikt om het juiste plekje te vinden. Dat die geduldig, soms urenlang, op hetzelfde plekje blijft staan en erop vertrouwt dat zijn voedsel vanzelf voorbij komt zwemmen. Er stond dat door mijn intuïtie te vertrouwen er mooie kansen zouden kunnen ontstaan. En dat geduld hierbij essentieel zou zijn. (1,2)

Ook las ik dat dat de reiger staat voor langzamer aan doen. Voor focus leggen op wat je nu echt wilt. Dat je de reiger tegenkomt, omdat het tijd is dat je in je eigen kracht komt te staan. Dat je zonder twijfel en verdediging je eigen pad mag kiezen en dat je mag gaan loslaten wat anderen van je denken of over je zeggen. (1,2)

Het jaar na het zien van dat gevecht tussen twee reigers liep ik steeds meer mijn eigen pad. Ik besefte dat ik wilde ervaren wat er kon ontstaan als liefde vrij zou stromen. Deelde nieuwsgierig te zijn naar polyamorie en besloot met mezelf op ontdekkingsreis te gaan in de wereld van intimiteit en seksualiteit. Mijn idee om voor mezelf te beginnen kreeg steeds meer vorm. Ik besloot met wie ik wilde gaan samenwerken, koos een coachopleiding en startte een traject bij een business coach.  

Begin dit jaar liep ik over de dijk langs het riviertje de AA. Ik was een voice-berichtje aan het inspreken naar vriendinnen waarin ik deelde dat ik aan het worstelen was met de naam van mijn bedrijf. Opeens zag ik aan de overkant een reiger zag staan en op zo’n 150 meter afstand de tweede. Terwijl ik stilstond in afwachting van een mogelijk gevecht, veranderde mijn voice-berichtje in een spreekbeurt over reigers. Ik vertelde aan mijn vriendinnen dat reigers territoriale dieren zijn en dat ik een keer een gevecht had gezien. Omdat er niet veel gebeurde, vervolgde ik later mijn weg naar huis. 

Nog geen dag later appte één van die vriendinnen mij. Ze was geïnspireerd geraakt door mijn verhaal over de reigers en had wat ideeën voor mijn bedrijfsnaam. Toen ik Claim Your Space op mijn scherm zag verschijnen wist ik gelijk dat dit DE naam was. Alles in mij schreeuwde een keiharde JA. Ik voelde geen enkele twijfel en was volledig overtuigd. Dit was DE naam voor mijn bedrijf.  

Claim Your Space staat voor alles wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan. Het staat voor het pakken van je ruimte. Voor het laten zien van jezelf. Voor het kiezen van je eigen pad. En voor het vinden van je basis. En dat is precies wat ik vrouwen, die gescheiden zijn, zo ontzettend gun: meer ruimte voor henzelf, een leven vol verwondering, en meer plezier tijdens het daten. 

Referenties 

  1. Uitjebewust.nl: De Reiger
  2. Spiru.nl: Spirituele betekenis vogels
    error: Content is beschermd.